ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ FIT ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ // ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 27, 2023

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι λίγο πολύ για όλους μας από τις καλύτερες εποχές του έτους. Περνάμε περισσότερο χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους, βγαίνουμε από την καθημερινή μας ρουτίνα και ξεφεύγουμε λίγο παραπάνω, όσο αφορά το φαγητό στα γιορτινά τραπέζια. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας εκτός ελέγχου και να αφεθούμε τελείως, προκειμένου να μην χάσουμε τις προσαρμογές που χτίζαμε όλο τον προηγούμενο καιρό. Παρακάτω θα δούμε ορισμένα TIPS για το πως μπορείτε να κρατηθείτε FIT και υγιείς κατά την διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών:

1.Θέστε μικρούς στόχους

Βάλτε μικρούς στόχους όσο αφορά την άσκηση και τη διατροφή. Αντί να βάλετε έναν αδύνατο στόχο, όπως το να μην καταναλώσετε καθόλου γλυκά, προσπαθήστε να επιλέγετε μικρότερες μερίδες αυτών, εντάσσοντας παράλληλα μικρές και απαιτητικές προπονήσεις.

2.Γυμναστείτε σε μικρές προπονητικές μονάδες

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε τον απαιτούμενο χρόνο προσπαθήστε να γυμναστείτε έστω και λίγο. 15-20’ αρκούν, για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού & της φυσικής κατάσταση σας, καθώς και για την διατήρηση των προηγούμενων προσαρμογών σας.

3.Προπονηθείτε στο σπίτι

Υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά προγράμματα προπόνησης που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με ελάχιστο εξοπλισμό. Χρησιμοποιήστε το βάρος του σώματος σας ή μικρά βοηθήματα, όπως βαράκια ή λάστιχα αντίστασης. (δείτε πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι εδώ)

4.Περπατήστε

Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης και μπορεί να γίνει εύκολα κατά τη διάρκεια των εορτών. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με τους φίλους ή την οικογένειά σας μετά από ένα γεύμα ή απλά να απολαύσετε μια βόλτα στη φύση.

5.Προσέχετε τις ημερήσιες θερμίδες

Είναι σίγουρο πως αυτές τις ημέρες όλοι θα ξεφύγουμε στο φαγητό και στα γλυκά. Είναι σημαντικό να προσέχετε όσο είναι δυνατόν την ποσότητα του φαγητού και να μην ξεπερνάτε κατά πολύ τις προηγούμενες ημερήσιες θερμίδες σας.

6.Κάντε υγιεινές επιλογές

Παρά τις πολλές γαστρονομικές απολαύσεις των Χριστουγέννων, προσπαθήστε να διατηρείσετε μια ισορροπημένη διατροφή. Συμπεριλάβετε πολλά φρούτα, λαχανικά & όσο είναι δυνατόν ανεπεξέργαστα φαγητά.

7.Προσέχετε την κατανάλωση νερού και αλκοόλ

Προσπαθήστε να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια των εορτών. Ορισμένες φορές η αίσθηση της πείνας μπορεί να ερμηνευθεί ως δίψα, οπότε βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, προσπαθήστε να μετριάσετε το αλκοόλ και να μην ξεφεύγετε στην κατανάλωσή του.

8.Να κοιμάστε αρκετά

Ο επαρκής ύπνος είναι εξίσου σημαντικός για την υγεία, όπως η άσκηση και η διατροφή. Προσπαθήστε να διατηρείτε έναν υγιεινό πρόγραμμα  ύπνου κατά τη διάρκεια των γιορτών.

 

Με έναν προσεκτικό συνδυασμό άσκησης, υγιεινής διατροφής και επαρκούς ύπνου, μπορείτε να διατηρήσετε μια ισορροπημένη και υγιή καθημερινή ζωή, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

FITNESS & NUTRITION 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

MSc, BSc Sport science

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

TRX

Επιλέξτε πλάνο

Δεν απαιτούνται στοιχεία κάρτας

εΠΙΛΕΞΤΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Θα επικοινωνήσω μαζί σας σύντομα. 

Βασιλείου Γιάννης