STRETCHING WORKOUTS

Η προπόνηση Κινητικότητας & Ευλυγισίας είναι από τις σπουδαιότερες παραμέτρους στην άσκηση και τη φυσική κατάσταση. 

Οι διατάσεις είναι ασκήσεις που σχεδιάστηκαν με σκοπό την ανάπτυξη της μυϊκής ευλυγισίας, της ελαστικότητας και της αρθρικής ευκαμψίας. Οι διατατικές ασκήσεις κάμπτουν, τεντώνουν, μακραίνουν, επεκτείνουν τους μύες και τις αρθρώσεις σε όλο το εύρος της κίνησής τους.

Τα πλεονεκτήματα της ευλυγισίας & των διατάσεων:
  1. Βελτιωμένη ευελιξία και εύρος κίνησης: Οι τακτικές διατάσεις βοηθούν στην αύξηση της ευλυγισίας  επιμηκύνοντας τους μύες και τους τένοντες. Η ενισχυμένη ευελιξία οδηγεί σε βελτιωμένο εύρος κίνησης στις αρθρώσεις, κάνοντας τις καθημερινές δραστηριότητες και ασκήσεις πιο άνετες και αποτελεσματικές.
  2. Βοηθούν έμμεσα στην μυϊκή δύναμη: Η προπόνηση ευλυγισίας επαναφέρει τους βραχυμένους μύες στο φυσιολογικό τους μήκος, με αποτέλεσμα να επαναποκτούν τη χαμένη τους δύναμη. Ένας μυς είναι δυνατός μόνο όταν έχει το φυσιολογικό του μήκος.
  3. Βελτιωμένη στάση σώματος: Οι τακτικές διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν στη διόρθωση των μυϊκών ανισορροπιών οδηγώντας σε βελτιωμένη στάση του σώματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε έναν καθιστικό τρόπο ζωής όπου η κακή στάση του σώματος μπορεί να συμβάλει σε δυσφορία και μυοσκελετικά προβλήματα.
  4. Βελτιωμένη αθλητική απόδοση:  Οι διατάσεις  βοηθούν την κίνηση των μυών και των αρθρώσεων σε όλο το εύρος κίνησής τους & μπορεί να συμβάλλουν στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης. Προετοιμάζουν το σώμα για πιο έντονες δραστηριότητες αυξάνοντας τη ροή του αίματος και ενεργοποιώντας τους μυς.
  5. Σύνδεση μυαλού-σώματος: Οι διατάσεις βοηθούν στη χαλάρωση του σώματος & του νου. Βοηθούν στη μείωση του άγχους, της πίεσης του αίματος και στη βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς.

Όπως σε κάθε είδος προπόνησης έτσι και στην προπόνηση ευλυγισίας είναι πολύ σημαντικό το άτομο να εκτελεί τις διατάσεις με την κατάλληλη τεχνική.  Πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στο σώμα για την ανάπτυξη της ευλυγισίας, ειδικά όταν οι μύες είναι ”κοντοί”, άκαμπτοι και ταλαιπωρημένοι. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Συχνότητα: 3 φορές/ εβδομάδα
  • Απαιτούμενος χρόνος: 30’/ προπόνηση
  • Εξοπλισμός: Στρώμα γυμναστικής
  • Χώρος: Εξωτερικός χώρος/ Πάρκο/ Σπίτι

Βαθμίδα ασκούμενου – Level:

  • Αρχάριο 
  • Μεσαίο 
  • Προχωρημένο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

* Αναλυτικός σχεδιασμός & λεπτομέρειες του προγράμματος Σε Μορφή PDF

* βίντεο με τις ασκήσεις σε links και ο ορθός τρόπος εκτέλεσής τους

*σημειώσεις & σημεία προσοχής

* Καθοδήγηση και επεξήγηση του προγράμματος 24/7

ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

1 Mήνας: 40€

3 Mήνες: 90€ (30€ /μήνα)**

** Ανανέωση προγράμματος άσκησης κάθε μήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

MOBILITY STRETCHING

πλάνα Πακέτων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

TRX

Επιλέξτε πλάνο

Δεν απαιτούνται στοιχεία κάρτας

εΠΙΛΕΞΤΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Θα επικοινωνήσω μαζί σας σύντομα. 

Βασιλείου Γιάννης