3 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑ

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ // ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΜΑΡΤΙΟΣ 31, 2024

FITNESS

Z62_6852

SQUATS, PULL UPS, PUSH UPS. Αυτές οι 3 ασκήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν οπουδήποτε & γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα. Αποτελούν τις βασικότερες ασκήσεις για όλους τους ασκούμενους και τους αθλητές, καθώς η εκτέλεση αυτών αποτελεί μια πολύ καλή και σταθερή βάση για την φυσική κατάσταση και την δύναμη τους.

Squats: Τα γνωστά σε όλους μας καθίσματα. Τα squats είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις ενδυνάμωσης για το κάτω μέρος του σώματος και όχι μόνο, καθώς για την εκτέλεσή τους συνεργάζονται πολλαπλές μυϊκές ομάδες. Μπορούν να πραγματοποιηθούν με το βάρος του σώματος ή με ελεύθερα βάρη, με αναπηδήσεις (plyo)  και παρέχουν μια μεγάλη ποικιλία παραλλαγών, ανάλογα με το επίπεδο και τον στόχο του κάθε ασκούμενου.

Με τα squats:

 

Pull ups: Οι έλξεις αποτελούν την κύρια άσκηση για τους μύες της πλάτης & της ράχης. Συμμετέχουν επίσης οι μύες των χεριών, του στήθους, της ωμικής ζώνης και των κοιλιακών. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από παραλλαγές που η κάθε μια από αυτές εστιάζει στην συνεργασία διαφορετικών μυϊκών ομάδων για την εκτέλεση της άσκησης.

Με τα pull ups:

 

Push ups: Οι κάμψεις αποτελούν την κυρίαρχη άσκηση για τον μείζονα θωρακικό μυ (στήθος). Για την εκτέλεση της συνεργάζονται όλες οι μυϊκές ομάδες του άνω μέρους, του πυρήνα, καθώς και ορισμένων μυών των κάτω άκρων. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από παραλλαγές που μπορούν να εκτελεστούν ανάλογα με το επίπεδο του κάθε ασκούμενου.

Με τα push ups:

 

Οι τρεις ασκήσεις που παρουσιάσαμε μπορούν να στοχεύσουν όλο το σώμα, να βοηθήσουν στο να κάψετε  πολλές θερμίδες και να αποφύγετε ανισορροπίες που μπορούν να προκύψουν από ασκήσεις απομόνωσης.

Η  σωστή τεχνική και η ποσότητα είναι εξίσου σημαντικές. Προτείνεται να ξεκινήσετε με τις παραδοσιακές εκδοχές των ασκήσεων και καθώς δυναμώνετε προσπαθήστε τις πιο δύσκολες. 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

MSc, BSc Sport Science

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

TRX

Επιλέξτε πλάνο

Δεν απαιτούνται στοιχεία κάρτας

εΠΙΛΕΞΤΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Θα επικοινωνήσω μαζί σας σύντομα. 

Βασιλείου Γιάννης